Килиан Мбапе ще остане в Пари Сен Жермен дори od се наложи да

...
Килиан Мбапе ще остане в Пари Сен Жермен дори od се наложи да
Коментари Харесай

Остава в ПСЖ, дори и на резервната скамейка

Килиан Мбапе ще остане в Пари Сен Жермен дори od се наложи да прекара идващия сезон на аварийна пейка. Поне по този начин твърди журналистът от RMC Sport Даниел Риоло. Според него френската звезда не е трансформирал позицията си, макар ултиматума, който му сложиха от клуба.

Както е известно, Мбапе съобщи на ПСЖ, че няма да задейства клаузата в контракта, която би го удължила за още една година до 2025 година Това значи, че идващото лято той ще стане свободен сътрудник. От неговите изявления проличава, че желанието му е да играе в Париж идващия сезон и да си тръгне след една година, когато изтича договорът му.

Президентът на парижани Насер Ал-Хелаифи съобщи, че няма по какъв начин Мбапе да си тръгне без пари и му сложи ултиматум - да подпише нов контракт или ще бъде продаден това лято. От клуба дадоха на играча две седмици, с цел да вземе решение. След този интервал управлението се чака да дефинира трансферна цена и да стартира договаряния с други клубове.

“Мбапе ще бъде в ПСЖ идващия сезон. Дори клубът да го постави на пейката, той ще остане. Той е подготвен да одобри тази обстановка. Какво може да направи ПСЖ? Единственото е да играе твърдо и да му каже, че ще го дължи на пейката през целия сезон ”, разяснява Риоло.

ПСЖ беше в сходна обстановка с Адриен Рабио преди той да премине в Ювентус като свободен сътрудник през 2019 година За втората част от сезона той бе пратен да тренира с запасите, откакто отхвърли да подпише нов контракт. Това е единственото, което клубът може да направи. Дори той да се контракти за трансфер на Мбапе с различен клуб той няма да се реализира, в случай че играчът не се съгласи. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР